De första pengarna satt i arbete!

20 mars, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Sedan jag sålde nästan alla mina innehav så har målet hela tiden varit att komma tillbaka på börsen. Nu är det gjort, och skönt är det.

Planen

Jag skrev ett inlägg där jag gick genom min plan framöver, men eftersom jag varit smart att inte ta backup av min blogg så råkade jag nu ut för en attack där en gammal backup fick komma till arbete. Innehållet i det inlägget var att jag ska använda inkomsten från två av mina extraknäck till att alltid köpa aktier. Inkomsterna från dessa arbeten kommer fördelat ut på månaden baserat på hur mycket extrajobb jag gör.

Strategi

Ni som läst dem första inläggen har fått med er att en strategi för mina köp fanns aldrig när jag startade i augusti 2018. Till helvete gick det och pengar förlorade jag. Nu har jag tänkt köpa majoriteten av mina aktier genom Nordea, detta på grund av deras låga courtage på nordiska aktier. 

När jag slänger mig på och köper aktier över dammen så kryper jag nog tillbaka till Nordnet. Där är Nordnet både bättre och billigare än Nordea. Så blir portföljer lite överallt.

Jag kommer också grunda min portfölj med norska stabila aktier som har härlig direktavkastning. Nu i starten har Storebrand och Mowi fått ta del i portföljen. Båda aktier med DA på över 4%. 

Vidare kommer helt säkert portföljen utökas med svenska aktier, då gärna i form av investmentbolag som jag anser vara jävla intressanta. Inte för att de är skitsexiga, men för att de som driver bolagen med 100% säkerhet är bättre på att investera än vad jag är.

Jag vill gärna senare försöka se på bolag som jag kan ställa mig bakom. Då i form av produkter eller teknologi/lösningar som gör världen vi lever på till en bättre plats. Har satt Scatec Solar, Climeon och lite andra små roliga bolag på en bevakningslista.

Har du tips så står jag här med öppna armar!

Vägen vidare

Sedan jag startade min nya resa på börsen så har det blivit totalt 2537,- sparat i form av tre olika aktier och några kronor in på ett räntekonto med 1.94% ränta. 

Jag kommer som sagt fortsätta med att sätta in pengar på min aktieportfölj när jag antingen får in pengar för att vara med ungdomarna jag spenderar tid med, eller när jag har hjälpt tjejens jobb att boka PT-timmar. Detta är pengar jag egentligen inte tänker på, men som jag nu alltså tänkt sätta i rullning direkt.

Ser vi på de tre aktierna jag köpt så kommer de generera 148,- i utdelning i 2019. Inte mer än två öl i Norge det, men sedan byggdes fan inte Rom på en dag heller. Jag startar med att bygga min framtid med bank och fisk!

Klövern och Kungsleden äger jag inte längre