Intervjuserie hos AktieSvorsken

12 februari, 2020

Skrivet av AktieSvorsken

Det finns många härliga profiler på #FinansTwitter som man kan lära massor av. Men ofta kan jag sitta med funderingar kring saker som inte alltid kommer ut ur mitt huvud, saker som kanske nödvändigtvis inte har att göra med finans eller ekonomi. Allt har inte bra av att komma ut ur mitt huvud, men någon gång måste några av frågorna ställas.

Inte som alla andra

Detta blir inte en ”vanlig” intervjuserie. Här blandas personliga frågor med humor, förhoppningsvis utan att bli allt för oseriöst. Jag kommer givetvis också sticka inom ekonomi och sparande så att ni som tycker det er mest intressant får er dos också.

Frågorna kommer komma från höger och vänster, egentligen inte ha speciell mycket röd tråd eller sammanhang. Jag ville försöka få en känsla av att frågorna kommer ”rakt från levern” som man kallar det i Norge.

En del av frågorna kommer frågas till flera olika av mina intervjuobjekt, men jag kommer också försöka ha någon form av privat del där jag ställer frågor om just den som blir intervjuad.

Fler kommer

Egentligen startade denna tanke för en stund sedan, men fick sedan veta att den redan var tagen och då blev jag lite ledsen. Men kom över den sorgen ganska snabbt och bestämde mig då för att jag ska inte bara intervjua de som har flest följare, eller som alla vet om.

Jag följer en hel del olika människor (förhoppningsvis) på Twitter och det är sällan så att den som har flest följare är den som ger mest värde för mig. Jag har startat med ett par olika objekt, fått deras svar och jag har nu fyra stycken till antalet. Har skickat ut frågor till några fler, men inte fått svar från alla ännu.

Tanken bakom

Jag vet väl egentligen inte helt vad tanken bakom dessa intervjuer skulle vara. Men har nu efter jag fått in svar från de första märkt hur fina folk på #Finanstwitter är. Nästan alla jag skickat till har svarat att de kan tänka sig att ställa upp, även om fler av de också har skrivit att de absolut inte är en rolig person på utsidan av Twitter. Det tycker jag att ni som läser ska vara domare av.

Den fråga jag är mest spänd på att få tillbaka är den när jag ber intervjuobjektet att se på min portfölj och komma med feedback. Att öppet be om att bli antingen hyllad eller sågad var jag inte helt komfortabel med först, men nu är det alltså den fråga jag läser svaret på först, haha

Feedback

Ska väl vara så pass ärlig och säga jag inte tycker det är så viktigt vad ni andra tycker om denna intervjuserie, men givetvis respekterar jag och vill gärna ha feedback på om det är något ni tycker jag borde göra annorlunda, eller egentligen vad som helst.

Gör som intervjuobjekten med min portfölj, kommentera vad ni tycker så lovar jag att ta till mig vad ni än har för tankar.

Fridens liljor!