MÅNADSRAPPORT APRIL 2019

1 maj, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

April har för många varit en bra månad i form av utdelningar och utveckling på börsen. Jag har själv haft en av dem bästa månaderna och det ska äntligen bli kul att skriva en rapport för April.

Generellt om april

En månad där mycket jobb har kombinerats med lite ledighet under påsken. Jag och tjejen tog en tur till Göteborg under ledigheten och njöt livet som vi alltid gör. Utgifterna tänkte jag inte på då jag jobbat mycket, så det gick väl som det skulle. 

Jag och tjejen var också en rund till Dublin. Här blev det gjort ett stort uttag från sparkontot som sedan höll hela resan och jag har även lite euro kvar.

Rekord i form av provision fick vi denna månad och jag bestämde mig också för att för första gången slänga över 10% av inkomsterna direkt till aktier. Detta resulterade i att jag mitt i april köpte aktier för 6.805,-

Inkomster

Som redan nämnt, provisionen blev rekord och det innebar att jag fick ut 56.724,- efter skatt att leka med. Och som alltid registrerar vi 9.666,- i fastlön efter skatt. 

Eftersom påsken kom mitt i månaden så bestämde jag mig för att jobba en del extra och det innebar att totalt 7.938,- skattefria kronor trillade in på kontot och gick direkt till aktier. Dock ska det nämnas att jag tog pengarna från en av de extra arbetsdagarna och tog med tjejen ut på middag,

De andra extraknäcken innebar 2.155,- + 1.600,- mer in på kontot och den totala summan av inkomster i april blev väl det man kan kalla för oförskämt bra.

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Givetvis är det så att utgifter och inkomster går hand i hand. Även denna månad så har det runnit ut en del från kontot.

Snittanvändandet varje dag hamnade på 858,-

Den största boven denna månad blev helt klart resan till Dublin. Dock ska det sägas att utgifterna för uteliv och mat ute denna månad kan summeras till 8.101,-. Ka ses som ganska mycket, dock ska det ju läggas till att det är en vecka i Göteborg och nästan en vecka i Dublin inräknad.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Detta ska alltid vara den roligaste delen att fylla i. Och det är den även denna månad. 

Om vi tar bort aktieköpen jag redan gjort för 10% av lönen, samt en liten post i Swedbank när det ryktades att Göran Persson skulle in i styrelsen så har jag 31.238,- kvar att lägga undan för april. Detta kommer fördelas som följer. 

Pensionsparande: 6.248,-

Aktier: 6.013,- 

Buffert: 6.248,- 

Amortering: 4.686,- 

0 ,-
Totalt sparat (50% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 24 st Scatec Solar 🇳🇴 á 88,34,-

Köpt 64 st Scanship Holding 🇳🇴 á 10,40,-

Köpt 64 st 2cureX 🇸🇪 á 10,40,-

Köpt 3 st Investor 🇸🇪 á 432,20,-

Köpt 8 st Climeon AB 🇸🇪 á 95,50,-

Köpt 20 st Lerøy Seafood Group 🇳🇴 á 63,30,-

Köpt 15 st SpareBank 1 SMN 🇳🇴 á 92,70,-

Köpt 20 st ATEA 🇳🇴 á 131,20,-

Köpt 4 st SpareBank 1 SMN 🇳🇴 á 71,28,-

Köpt 7 st Castellum 🇸🇪 á 178,-

Köpt 13 st Swedbank 🇸🇪 á 156,50,-

Utdelningar

Storebrand 🇳🇴 – 24,-

SpareBank 1 SMN 🇳🇴 – 26,-

Sampo 🇫🇮 – 23,-

Massa action från min sida i form av olika köp. Jag känner väl att portföljen börjar bli stor i antalet aktier som jag bevakar, nu ska jag jobba mig vidare med att öka innehavet i dem jag tror mest på.

Hur gick portföljerna i april?

Portföljen gick upp även om det inte var så mycket som man kunde hoppas. Detta för jag tyvärr köpt en del av mina aktier på toppen. Men ska sitta på dem en stund, så ska bli bra tillslut. Den vinnande aktien var NEL med 21,78% ökning och förloraren blev Climeon AB med 13,22% nedgång.

Det kanske finaste med månaden är att mina portföljer ökade med 37%. Detta då med utveckling från 1 april och inräknade insättningar. 

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+1.14%)
+ 0 ,-
(2,68%)