MÅNADSRAPPORT APRIL 2020

10 maj, 2020

Skrivet av AktieSvorsken

Ser att jag helt glömt att laga en rapport för mars. Det är egentligen ganska illa, men kan säkert förklaras med låg motivation med tanke på hur börsen gick då. Nedgång blev det och det kan du se i månadsrapporten för veckorna. 

God läsning!

Inkomster

Inte blivit lika mycket säljande för min del då jag nu faktiskt tagit klivet upp som chef för ännu fler folk än tidigare. Nu blir det ännu mer administration för min del, men det får vi bara hoppas blir positivt för företaget.

Fast lön: 25.000,- efter skatt, annars kom det också in 12.000,- i provision och lite annat smårusk som gjorde att de totala inkomsterna blev helt OK. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

April blev relativt dyrt om man ser till inkomsterna och hur det brukar se ut. Men lite nya saker att lägga pengar på har ankommit vårt liv och dit går det en del utgifter ganska ofta. 

De fasta utgifterna blev 17.578,-, fortfarande ganska höga. Men kunde fort varit högre om nu inte norska bankerna sänkt räntan.

Egentligen inte mycket att lägga pengar på denna månad i Norge då allt stått stilla, folk jobbar hemma och det man gör mest är att dricka kaffe. Dock har ölserveringen på restaurangerna öppnat igen, något som resulterade i en liten smäll i starten på maj. Men den tar vi nästa månad. 

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 743,- 

Buffert: 1.857,- 

Amortering: 2.229,- 

Aktier/Fonder: 6.748,-

Bröllop: 4.500,- 

0 ,-
Totalt sparat (28% sparkvot)

Aktier

Köpte 22 st Kinnevik B á 188,20 ,-

Köpte DNB Teknologi för 2.612 ,-

Totalt: 6.972 ,-

Utdelningar

184,51,- från Swedish Match

Totalt: 184,51,-

Hur gick portföljerna i april?

Man ska väl egentligen inte klaga på någonting i april. Börsne har återhämtat sig bra och det har varit många som kunna göra bra affärer om man varit aktiv. Jag tror inte att vi är färdiga med Covid-19 och en ny släng av oroligheter kommer helt säkert att storma börsen. Denna gång har man fått lite mer skinn på näsan, något som gör att jag kanske vågar stoppa in lite mer under nästa eventuella nedgång.

Vad tror du om börsen längre fram? 

Vinnaren denna månad blev slagpåsen Climeon. Och lite sjukt nog så hade jag ingen aktie som gick ner i värde under april. Vet inte om det är korrekt, men som det ser ut i mina tal så är det bara grönt. Och grönt är skönt.

Månadens raket 🚀: Climeon +55,96%

Månadens el-scooter 📉: 

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+19.85%)
+ 0 ,-
(+12.15%)

Vi är nästan tillbaka på ATH, något som helt säkert borde skrämma med tanke på att ekonomin i världen inte är den samma, men aktier stiger ändå. Nu har ju inte alltid det en korrelerande samhandling. Men speciella tider är vi inne i, det kan vi vara eniga om. 

Hur gick din april?