Månadsrapport December 2018

5 januari, 2018

Skrivet av AktieSvorsken

Att december skulle bli dyrt visste vi väl alla. Jul, nyår och massa helgdagar gör att det spenderats friskt med pengar. Jag är egentligen en Grinch när det kommer till jul och all den stress som uppstår, men jag är ganska givmild när det kommer till gåvor till dem som står mig nära. 

Generellt om december

Ännu en månad där börsen tyngde oss med sin röda nedgång. Inte lätt att vara positiv när det mesta pekar rakt ner i marken och man ser att sina innehav blir mindre och mindre värda. Dock uppstår det en del köpmöjligheter för dem med likvida medel och vill investera mer i en volatil börs. Jag som tänkt köpa lägenhet en gång i 2019 har försökt att hålla i mina finansiella medel en del mer och hellre fokusera på att sälja av mina innehav som inte gått som dem skulle. 

Inkomster

Att jag skulle få en bra lön var inte helt det jag hade planerat, men måste säga att det gick bättre än jag trodde och provisionen hamnade på 26.228,- efter skatt.

Blev minsann lite fotbollsdömning även i december. Ett par unga tjejlag som inte fått spela klart sina matcher i sommar på grund av vattensjuka fotbollsplaner som fick ta och spela boll i -10 grader kl 20.00 på kvällen. Stackars dem, och stackars mig som domare. Dock gött med 1.453,- in på kontot för mödan.

Varit och spelat en pokerturnering, inte den största vinsten, men vi kan lägga till 3.833,- på en av posterna för extrainkomst/hustle. Har även en annan sidoinkomst för totalt 3.261,- och extraknäcken i årets sista månad kan räknas till 8.574,-. 

Och i vanlig ordning så registrerar vi den skrattretande fastlönen på 9.666,- 😂😅

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Att ha mindre utgifter i december än i november borde normalt sett vara en fröjd för ögat. Men med tanke på att dem flesta julklapparna blev köpte i november så var det kanske inte så bra ändå?

Snittanvändandet varje dag hamnade på 658,-. Det måste jag nästan vara nöjd med tror jag med tanke på att mina totala variabla utgifter för hela december slutade på 20.418,-

Har lyckats sänka mina fasta utgifter med ett par hundra kronor de senaste månaderna. Det känns bra och jag startar 2019 med fasta utgifter på 5.653,-

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Detta ska ju alltid vara den roligaste delen att fylla i. Och det är den även denna månad. 

I 2019 kommer jag ha ett mål om att i snitt varje månad kunna spara 12.500,-, något jag är ganska säker på att jag kommer klara om jag nu inte gör något helt sjukt nästa år som innebär total misär eller annat. Kan ju dock bli så att jag köper den där lägenheten som jag pratar om, och då blir det ju kanske inte lika lätt. 

0 ,-
Totalt sparat (40% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 800 st NeoDynamics 🇳🇴 á 8,20,- (IPO)

Köpt 400 st XXL 🇳🇴 á 25,30,-

Utdelningar

Inga utdelningar i december.

Inte så mycket action på denna fronten längre. Har ju som nämnt på ett par platsen här på bloggen en lägenhet jag gärna skulle köpt under 2019. Då är det dumt att sitta med över 100.000,- i aktieposter när dem egentligen gör sig bättre på mitt högräntekonto för att enklare och snabbare kunna köpa min egen bostad. 

Hur gick portföljerna i december?

Årets sista månad gjorde att jag närmade mig en halv miljon i kapital fördelat på en hög olika konton. Känns skönt att starta året med detta och ännu skönare blir det när jag spränger gränsen för 500.000 kr. 

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(-4.21%)
+ 0 ,-
( )

Förmögenhet

Årets sista månad gjorde att jag närmade mig en halv miljon i kapital fördelat på en hög olika konton. Känns skönt att starta året med detta och ännu skönare blir det när jag spränger gränsen för 500.000 kr.