MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2020

5 mars, 2020

Skrivet av AktieSvorsken

Februari, månaden där börsen startade som en raket och gick ned som en pannkaka. Detta var också månaden där tjejen skulle sälja sin lägenhet och vi samman skulle ta över vårt första investeringobjekt samman. Februari är också månaden för Valentines, en dag jag sällan sparar pengar på. 

God läsning!

Inkomster

Som säljchef ska jag inte sälja lika mycket som tidigare, något som blev en omställning då jag är van vid att ligga på toppen och briljere. Nu ska jag alltså få de andra till att briljera som jag gjorde tidigare och samman ska vi bli ännu bättre. Men mindre provision för mig alltså. Denna uppgick upp till 60.809,- efter skatt då jag fick ut årsbonusen för 2019 på 200.000,-. En stor del av den kakan gick till handpenningen på nya lägenheten. 

Fast lön för 2020 har alltså ökat nu när jag blivit ledare för säljteamet som jag tidigare var en säljare i. Blir spännande att se hur jag kan motivera teamet vidare för att nå de mål som är satta så jag också kanske kan inkassera lite bonus i framtiden. Ny fast lön: 25.000,- efter skatt.

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Februari startade med ett par dyra dagar där båe fylla, hotell   och annat blev bokat. Dock lugnade det ner sig fram till Valentines där runt 5.000,- flög ut ur fönstret. 

De fasta utgifterna blev 18.588,-, lägre än i januari och lägsta på länge. Dock är det mycket mer än jag vill ha, men inte mycket att göra med då dessa kostnader är svåra att få ner. 

Valentines, hotell i London och i Oslo står som de största utgiftsbovarna denna månad. Men sedan ska man väl leva också tänker jag. I dessa tider vet man inte hur länge det vara, haha.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Blev en hel del pengar över denna månad, dock har jag dragit bort 175.000,- som gick bort till handpenningen på nya lägenheten.

Pension: 3.373,- 

Buffert: 16.608,- 

Amortering: 11.863,- 

Aktier/Fonder: 16.608,-

Bröllop: 4.500,- 

0 ,-
Totalt sparat (59% sparkvot)

Aktier

Köpte 500 st Hofseth Biocare á 8 ,-

Köpte 550 st Hunter Group á 3,71 ,-

Köpte 15 st Mowi á 212,20 ,-

Sålde 20 st Tomra á 316,60 ,-

Sålde 108 st Pareto Bank á 40,10 ,-

Sålde 33 st Swedbank á 148,10 ,-

Sålde 244 st Vow á 23,70 ,-

Sålde 107 st Lerøy Seafood á 58,80 ,-

Totalt: -18.246 ,-

Utdelningar

3,70,- från Mastercard

Totalt: 3,70,-

Hur gick portföljerna i februari?

Frustrationen för en som är ny på börsen fick sig en smäll och jag som person fick testa mig själv och psyket. Kan väl erkänna att sista veckan i februari var något av det värsta jag varit med om då jag inte helt visste hur jag skulle hantera tankar och känslor. Som ni kan se ovan så gick jag in och sålde ett par innehav. Dock var detta innehav som jag länge tänkt att jag inte skulle ha, så passade egentligen  bra att   ta vinst i dessa nu när vågorna var stora.

Om jag inte sett helt fel så klarade sig Sinch ganska bra trots den sista veckan som var ett blodbad. Dock var det värst för Medistim som tappade nästan 30% av sitt värde under månaden.

Månadens raket 🚀: Sinch +33,67%

Månadens el-scooter 📉: Hunter Group -29,82%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(-3.48%)
- 0 ,-
(-4.97%)

Aldrig kul när portföljen backar som den gjort senaste tiden. Men det är i denna tid man måste hålla huvudet kallt och tro på sin portfölj och strategi. Här är jag som sagt ganska ny och detta blir en prov för mig som jag inte vet om jag klarar, men vi får verkligen hoppas.

Hur gick din februari?