MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2021

4 Mars, 2021

Skrivet av AktieSvorsken

Februari har avslutats och det börjar bli ljusare ute. Inte i form av att det ser ut som det blir ljusare tider i form av mer socialt liv och en Oslovår, mer att solen skiner utanför våra fönster men att man knappt får röra sig utanför. Oslo har igen stängt ner och man håller allt av socialt liv till ett minimum. Detta gör givetvis att kostnader för det sociala livet man hade hålls ner, medan kostnader för mat och andra saker i hemmet ökar. Låt oss se hur kostnaderna för mitt februari såg ut.

Inkomster

Fast lön: 25.000,- efter skatt, annars kom det också in 20.104,- i provision efter skatt. På jobbet börjar säsongen nu och jag samman med mina säljare håller på att göra oss klara för ett nytt rekordår. 

Inget sidehustle, och inget extraknäck denna månad. Egentligen lite skönt att kunna fokusera mer på min partner och annat. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

De fasta utgifterna blev 12.150,-, lite lägre än förra månaden. Härligt egentligen att man kan spara lite mer nu som inget annat går att göra. Dock köpte jag och tjejen in en del nya saker till lägenheten, så pengar har vi fått använt ändå.

De totala variabla utgifterna i november kan summeras till 14.942,-, något som är nästan 10.000,- lägre än det var förra månaden. Mycket av detta kan försvaras med att jag nu inte längre är själv med att betala ner på de två lägenheterna jag och tjejen äger. Nu äger vi och delar vi allt nästan lika. Inte helt då jag tjänar en del mer, så jag skjuter in några tusen mer i den gemensamma kassan varje månad. 

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 317,- 

Buffert: 0,- 

Amortering: 0,- 

Aktier/Fonder: 348.859,-

0 ,-
Totalt sparat

Som du ser är denna del ganska stor denna månad. Detta eftersom jag fått ut mina pengar för såld lägenhet och kan nu allokera dessa där jag tycker att de ska placeras. Jag valde att fylla upp bröllopskontot till mig och tjejen med 60.000,-, så det behöver vi egentligen inte spara till mer, något som är skönt. Gav också tjejen en gåva på 100.000,- som tack för att hon har varit med och betalat ner lägenheten jag sålde, så inte mer än rätt att hon fick en del av vinsten även om jag ägde den. 

Aktier

Köpte Storebrand Fornybar Energi för 500,-

Köpte Storebrand Global Multifactor för 500,-

Köpte Bitcoin för 1.000,-

Investerade 150.000,- i två projekt via Fundingpartner

Köpte 350 st Pexip Holding för 34.512,-

Köpte 400 st Note AB för 26.320,-

Köpte 1000 st NEL för 30.950,-

Köpte 3700 st ABG Sundal Collier för 25.419,-

Köpte 80 st Kambi för 36.892,-

Köpte 200 st Ferroamp för 17.229,-

Köpte 10 st Paypal för 23.629,-

Totalt: -346.951,-

Utdelningar

11.1,- från MasterCard

2.906,- från Hunter

Totalt: 2.917,12

Hur gick portföljerna i februari?

Februari är väl sällan en bra månad på börsen, ännu värre är det väl nu med all osäkerhet som råder. Min portfölj är ganska präglad av ESG, något jag fått ut mycket av tidigare, men som givetvis kostar när många av dessa sällskap faktiskt inte tjänar pengar.

Glömde fan se vilka aktier som gick sämst respektive bäst i februari. Beklagar detta.

Månadens raketer 🚀:

Månadens el-scootrar 📉:

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
+ 0 ,-

Hur gick din februari månad??