MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2022

04 Mars, 2022

Skrivet av AktieSvorsken

Speciell månad på många sätt. Inte bara det att det varit den värsta för mig personligen när det kommer till portföljerna, men också för att det är krig i Europa, något man aldrig trodde man skulle behöva uppleva. Naivt att tänka kanske, men så länge det går människor på denna gjord är väl inte den sista idioten född. 

Inkomster

Fast lön: 25.000,- efter skatt och provision på 20.624,- denna månaden. Näst sista provisionen för mig innan jag går över på ny provisionsmodell. Kommer dock en årsbonus i mars, så det ska bli fint. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

De fasta utgifterna blev 19.326,-. En del lägre än normalen, detta då jag tagit bort några av de tjänster jag betalade för, men aldrig använde. 

De variabla utgifterna uppgick till 25.157 .-, något som var många tusen över det jag hade i januari. Dock har detta mycket att säga för jag och tjejen drog till Göteborg på en lite dyrare weekend. Men man ska ju njuta livet!

Genomsnittanvändandet om dagen uppgick till 812,-

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 116,- 

Buffert: 348,- 

Aktier/Fonder: 695,-

0 ,-
Totalt sparat

Blev en del strököp under månaden, försökte givetvis som många andra att pricka den där berömda botten, by the dip osv. Men allt jag köpt har gått ner mer så bara att inse att allt är svårt nu. Men jag köper givetvis bara i sällskap jag tror på, så en dag ska det väl vända? 

Varför det står ett lägre tal ovan mot vad du ser under här är för att mycket av de pengar som jag handlat för under månaden är alltså pengar som var över från förra månaden. Så detta betyder ju då alltså att i mars kommer det med största chans inte handlas speciellt mycket. 

Aktier

Köpte Storebrand Fornybar Energi för 500,-

Köpte Storebrand Global Multifactor för 500,-

Köpte ESP0 för 352,-

Köpte Ferroamp för 4.780,-

Köpte mer i EVO för 18.094,-

Köpte KLP AksjeNorden Indeks för 11.449,-

Köpte Resurs för 9.691,-

Investerade 2.000,- i Crypto

Totalt: 47.366,-

Utdelningar

12.95,- från Mastercard

3.033,- från Fundingpartner

Totalt: 3.046,-

Hur gick portföljerna i Februari?

Som för de allra flesta gick det väl ganska illa. Dock ska det ju sägas att just min portfölj påverkas mycket av hus sällskapet jag arbetar i gör det på börsen då jag har en stor stek där. Kul dock att se Autostore bytte lista från att vara en av de värsta i januari, till att vara en av de bättre i februari. 

Månadens raketer 🚀

  1. Solaredge 15.93%
  2. Autostore 14.76%
  3. NEL:  13.15%

Månadens el-scootrar 📉:

  1. Paypal: -35.89%
  2. 2CureX: -25.28%
  3. Sinch: -22.04%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
+ 0 ,-

Totalt värde i portföljerna

kr

Hur gick din februari månad??