MÅNADSRAPPORT JULI 2019

1 Augusti, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

Usch, en dyr månad med lite sparande, mycket sol och minus på sparkvoten. Att Juli skulle bli en minusmånad var ganska väntat då det är lugnt på jobbet och man inte kan förvänta allt för många sälj. 

Generellt om juli

Enligt Nordnet så gick OSEBX ned med -????%. Rapporter som kommit in har över lag inte varit direkt positiva och lite roliga nyheter som kan läsas är att analytikerna som sätter riktkurser och kommer med tips om köp av aktier vägrar erkänna att det är de som har fel, de skyller hellre på marknaden än att erkänna att de sitter fel i båten.

Inkomster

Att lönen i juli skulle bli dålig var som sagt väntat, var borta en del i Juni och detta kombinerat med varm sommar och norskar som inte vill köpa så blev det inte någon lön som jag är van vid. 

Utbetalad provision efter skatt hamnade på svaga 26.255,-. Detta är alltså den lägsta lönen jag fått i Norge på många år. Dock ska det nämnas att jag bara jobbade två veckor i juni som då resulterade i detta. 

Extraknäcken levererade 2.998,-, låg omsättning där också alltså och ett svagt resultat personligen i form av inkomst.

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Juli blev också det dyrt. Men det var väntat. Tjejen och jag firade 3 år samman, det skulle givetvis firas. Festival skulle besökas och Göteborg fick också en plats i min kalender.

Snittanvändandet varje dag hamnade på låga 673,-. Något som för mig är en fin summa även om det betyder att jag gjorde av med mer pengar än jag fick in. 20.871,- blev den totala summan för mina variabla utgifter denna månad. 

De fasta utgifterna denna månad uppgick till 13.466,-

Största boven denna månad blev resan till Egypten som jag och tjejen beställde. Hon har ledigt hela augusti och ville ta en sista resa innan hon startar i nytt jobb. Jag var inte sen på att boka och slängde iväg en beställning till Sharm el Sheikh och All Inclusive.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Juli blev som lovat, en kul månad i form av sparande, trots stora utgifter som då kommer påverka augusti. Om man ser på mitt portföljvärde för både fonder och aktier så har dessa ökat med hela 57%, eller i kronor 52.266,-

Dock blir det inga pengar över att köpa aktier för i augusti då nu sparkvoten för Juli hamnade på -17 %. 

0 ,-
Totalt sparat (-17% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 100 st Scanship Holding á 16,80,-

Köpt 80 st Scanship Holding á 18,45,-

Köpt 20 st Swedbank AB ser A á 143,10,-

Köpt 200 st 2cureX AB á 15,90,-

Köpt 30 st Climeon AB ser. B​ á 86,70,-

Köpt 30 st Kindred Group plc​ á 78,18,-

Köpt 60 st Nobina AB á 58,60,-​​

Köpt 60 st Lerøy Seafood Group á 63,72,-

Köpt 4 st Storebrand á 60,94,-

Köpt 11 st Kinnevik AB ser. B á 245,60,-

Köpt 7 st SpareBank 1 SMN á 99,60,-

Köpt 7 st Scatec Solar​ á 90,10,-

Köpt 90 st EVRY​ á 32,45,-

Köpt 46 st Kindred Group plc​ á 69,76,-

Köpt 7 st Kindred Group plc​ á 58,64,-​​

Köpt 17 st Kindred Group plc​ á 58,70,-​​

Sålt 40 st Kindred Group plc​ á 82,94,-​​

Utdelningar

 

Totalt: 0,-

En del semester även i Juli och jag har verkligen njutit denna sommaren. Pengar kommit in, men pengar också kommit ut. En del köp har blivit gjort, mycket på grund av rapporten till Kindred som jag inte hade några positiva tankar inför. Sålde av halva innehavet dagen innan rapporten och köpte efter rapport in mig igen.

Hur gick portföljerna i juni?

Juli blev som lovat, en kul månad i form av sparande, trots stora utgifter som då kommer påverka augusti. Om man ser på mitt portföljvärde för både fonder och aktier så har dessa ökat med hela 58%, eller i kronor 52.555,- i form av insättningar och generell utveckling.

Månadens raket 🚀: Scanship Holding +11,98%

Månadens elscooter 📉: Nobina -11.58%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(-1.75%)
+ 0 ,-
(+0.69%)

Förmögenhet

Blev lite knas när jag räknade ut det jag kallar för ”förmögenhet”. Men efter att ha ändrat lite så startar vi med den igen och hoppas på en uppåtgående kurva fram i tid. 

Med förmögenhet menar jag handpenningen på lägenheten, buffert, fonder/aktier och pensionsspar. Egentligen kan man väl säga att detta är alla pengar jag faktiskt skulle ha om jag säljer allt och tömmer mina konton. Som ni ser har jag inte tagit med eventuell ökning på lägenheten.