MÅNADSRAPPORT JULI 2022

02 Augusti, 2022

Skrivet av AktieSvorsken

Vet inte om alla är eniga, men för mig är sommaren tre månader, speciellt kanske här i Norge. Nu har två av dessa månader passerat och vi närmar oss hösten för varje dag som går. Juli var en fin månad med semester, mamma på besök och utgifter. Dock lyfter portföljen till ATH och jag kan inte sua.

Inkomster

Fast lön: 27.000,- efter skatt denna månad. Som ni kanske sett tidigare så hade jag en del bonus och provision, detta har jag inte längre men får nu en större årsbonus på slutet av året om allt går som det ska. En deal jag var dum nog att acceptera, men som jag kommer förhandla på till nästa år.

Lite sidehustle blev det också, inte stora sakerna men 11.275,- in från Airbnb och annat

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

De fasta utgifterna blev 20.778,-. Lite högre än vanligt, men detta då fasta utgifter ökat i takt med inflation och högre avgifter på försäkring. Irriterande, men så är det ibland.

De variabla utgifterna uppgick till 28.319 .-, något som jag tror är det högsta jag haft någonsin. Dock har jag väl insett detta med att bara ha pengar på kontot är skittråkigt och livet handlar om mer än att bara spara pengar. Det finns ingen garanti för att alla de pengar jag sparar kan jag använda senare.Genomsnittanvändandet om dagen uppgick till 914-. Detta är typ dubbelt så högt som normalen, hehe

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 0,- 

Buffert: 0,- 

Aktier/Fonder: 0,-

0 ,-
Totalt sparat

Hållit i pengarna denna månad och med utgifterna så blev det inget sparat i Juli. Det är helt ok för egen den då Juli varit en fin månad med familj och vänner.

Aktier

Köpte Storebrand Fornybar Energi för 500,-

Köpte Storebrand Global Multifactor för 500,-

Köpte 1st ESP0 för 297,18,-

Totalt: 1297,18,-

Utdelningar

3871,- från Fundingpartner

100,15,- från Coca Cola

130,30,- från Castellum

Totalt: 4.101,-

Hur gick portföljerna i Juli?

Skönt med en grön månad efter ett halvår med misär och dålig stämning på börsen. Jag vet inte helt om vi har skjutit björnen ännu, men att det vänder redan tror jag inte på. Nog bara en temporär sak som sker och vi får nog en käftsmäll igen snart.

Månadens raketer 🚀

  1. NEL 30.958%
  2. Enphase 30.82%
  3. Scatec:  27.32%

Månadens el-scootrar 📉:

  1. Sinch: -26.57%
  2. Intel: -10.58%
  3. Fortinet: -5.93%

Aktieportföljen

Fondportföljen

,-
0 ,-

Totalt värde i portföljerna

kr

Hur gick din juli månad??