MÅNADSRAPPORT JUNI 2019​

1 Juli, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

Verkar gå hand i hand det där. Den månad jag får absolut mest pengar in på kontot så flyger det också ut mest. Dock ska det ju läggas till att denna månad har inneburid både förlovning, två resor och betalande av ljudanläggning. Så egentligen inte så illa pinkat. Nu kör vi!

Generellt om juni

Enligt Nordnet så gick OSEBX som är index i Norge ned med -0.94%. Mycket kan nog skyllas på NEL då en av deras hydrogenstationer här i Norge tydligen exploderade och kursen fick en käftsmäll. Fiskaktierna i Norge har också haft en tung månad med alger uppe i norr som påverkat kurserna.

För min egen del har Juni varit en fin månad. Bra väder och underbart att komma bort lite.

Inkomster

Lite speciell grej vi har på jobbet, men vi får inte utbetalt vår fastlön i juni, då dem drar av allt denna månad och an som säljare måste förlita sig på provisionen. Nu är jag duktig på det jag gör så är aldrig så nervös där. 

Nu är juni den månad jag får min semesterersättning, så om vi drar av skatten på provisionen och lägger till ersättningen så betalades det ut 128.557,-. Något som är ett personligt rekord i utbetalning från jobbet.

Extraknäcken levererade 47.608,-, något som gjorde att jag passerade 175.000,- i utbetalning på en enda månad. Lite sjukt att tänka på.

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Juni skulle bli dyrt. Resa till Portugal med två kompisar innan den ena ska få barn visste jag skulle innebära massa mat och dryck. Dock körde vi #SparadKrona genom att bo på hostel. 

Snittanvändandet varje dag hamnade på 2.145,-. Det är jag inte speciellt nöjd med, men med tanke på allt som skett denna månaden så var det som sagt väntat. 64.358,- blev den totala summan för mina variabla utgifter denna månad. Detta är också något av ett rekord. Tyvärr…

Dem fasta utgifterna denna månad uppgick till 13.426,-

Största boven denna månad blev förlovningsringen till tjejen. Det blev inte den dyraste ringen som ni säkert kan räkna er till, men tjejen har varit ganska klar på att hon inte vill ha en dyr ring. Hon ville hellre att vi skulle hitta på något. Så då drog vi till USA i två veckor och det var där det skedde. Känns det rätt så känns det rätt. Då är det inte ekonomi som spelar roll. 

Förlovningen känns verkligen som den bästa investeringen jag någonsin gjort!

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Juli månad blir kul. Massa pengar som kan skickas runt på mina olika konton och det är alltid kul att se hur saker och ting växer. Skönt att ha kommit igång med både pension och buffert. Inte helt bestämt hur stor bufferten ska vara, men vill nog ha närmare 100.000,- innan jag slutar fylla den. 

0 ,-
Totalt sparat (56% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 8 st Castellum á 182,45,-

Utdelningar

Scanship Holding – 6,-
Salmar –  155,-
Lerøy Seafood Group – 40,-

Totalt: 161,-

Mycket semester denna månad, så blev inte så många köp att skryta av. Men som du ser blir det en hel del mer i juli då dessa pengar ska fördelas.

Blev några utdelningar som räckte till ett par öl på stranden i Portugal. 

Hur gick portföljerna i juni?

Jag likt index i Norge har en stor del av min kaka i NEL som exploderade. Återhämtade sig lite, men när en så stor position som NEL är åker på en smäll så påverkar det hela portföljen.

Månadens raket 🚀: Scanship Holding +36%

Månadens elscooter 📉: Climeon -8.01%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+0.21%)
+ 0 ,-
(+0.21%)

Förmögenhet

Blev lite knas när jag räknade ut det jag kallar för ”förmögenhet”. Men efter att ha ändrat lite så startar vi med den igen och hoppas på en uppåtgående kurva fram i tid. 

Med förmögenhet menar jag handpenningen på lägenheten, buffert, fonder/aktier och pensionsspar. Egentligen kan man väl säga att detta är alla pengar jag faktiskt skulle ha om jag säljer allt och tömmer mina konton. Som ni ser har jag inte tagit med eventuell ökning på lägenheten.