MÅNADSRAPPORT MAj 2019​

6 Juni, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

Ojoj, att Maj skull bli så kostsam som den blev trodde jag inte. Men så är livet, ibland köper man saker man vill ha och då kostar det.

Generellt om Maj

Borde väl aldrig kolla portföljen i maj, men det gjorde jag och faktiskt med positivt resultat när månaden kunde summeras. 

Alltid kul att se vad aj bjuder på för väder, i Norge har det varit helt OK om man sett på vädernyheterna på TV. För min egen del har det inneburit en del mindre uteliv och ute mat. Det är ju positivt, men andra utgifter har förstört månaden ändå, haha.

Inkomster

Provisionen var inte vad jag hade förväntat denna månad, men så är det ibland antar jag. Kan inte tjäna skitmycket pengar varje månad. Det är inte rättvist. Dock ska man väl inte klaga när provisionen blir 28.632,- efter skatt.

En hel del extraknäck har skett denna månad. Jag och tjejen drar till USA imorgon och jag var tidigare i månaden i Portugal, så kände att jag skulle försöka jobba så mycket det gick. 9.823,- skattefria kronor in på kontot där, plus att jag tydligen hade fonder i Sverige till ett värde av 7.671,- som mamma skickade över.

De två andra extraknäcken jag också har gav inte något jag egentligen tänker på, men 3.032,- extra gör aldrig något med tanke på utgifterna som kommer senare.

Och som alltid, 9.666,- i fastlön registreras. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Denna månad har det både köpts skruttbil samman med tjejen och resa till Portugal med grabbarna. Dyrt skulle det bli, men kul har vi haft.

Slår jag ut användandet per dag i kronor så hamnar jag på 894,- om dagen. Lite sjukt att tänka på att man nästan sätter sprätt på en lax om dagen. 

Den fasta utgifterna äter en hel dal av inkomsterna, men det är jag beredd på varje månad. Denna månad uppgick FK till 13.494,-

Största boven denna månad blev helt klart bilen. Men den behöver tjejen för att komma sig till och från jobbet.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Blev egentligen inte så mycket sparande denna månad. Har prioriterad en del framtida utgifter, men pengarna finns där.

Skatter och avgifter för framtid

0 ,-
Totalt sparat (40% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 20 st Latour 🇸🇪 á 134,90,-

Köpt 12 st Industrivärden 🇸🇪 á 213,60,-

Köpt 5 st Investor 🇸🇪 á 449,40,-

Köpt 8 st Storebrand 🇳🇴 á 66,12,-

Köpt 40 st Kindred 🇸🇪 á 72,54,-

Köpt 4 st Sampo 🇫🇮 á €39,30,-

Köpt 12 st Industrivärden 🇸🇪 á 213,60,-

Köpt 2 st Salmar 🇳🇴 á 390,40,-

Köpt 3 st Salmar 🇳🇴 á 403,70,-

Utdelningar

Latour 🇸🇪 – 39,-

ATEA 🇳🇴 – 65,-

Investor 🇸🇪 56,-

Scatec Solar 🇳🇴 – 22,88,-

MOWI 🇳🇴 – 26,-

Lerøy Seafood 🇳🇴– 40,-

Scanship Holding 🇳🇴 – 6,40,- (LOL)

Totalt: 208,- 

Blev en del köp även i maj, får se hur mycket det blir i Juni. Har så mycket som sker så håller mig kanske undan och bevakar.

Hur gick portföljerna i maj?

Maj brukar ju inte vara en speciellt bra månad på börsen om jag har läst rätt. Dock fick jag se en uppgång i aktieportföljen, dock mycket på grund av mitt i särklass största innehav NEL som hade en uppgång på 10.15%.

Värst blev Göran Persson och Swedbank med -10.34%

Totalt med insättningar och positivt resultat på börsen så ökade portföljen med 30% i maj. Det känns bra.

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+2.14%)
- 0 ,-
(-2.07)