MÅNADSRAPPORT MAJ 2020

08 juni, 2020

Skrivet av AktieSvorsken

Maj susade förbi, Norge öppnade igen och börsen steg som en raket. Det samma gjorde mina portföljer, men också mina utgifter. Nästan inte haft möjlighet att spara något i maj. 

God läsning!

Inkomster

Covid-19 gjorde att en del av mina nya team blev permitterade. Till och med en del folk blev uppsagda för att detta tog så hårt på sällskapets ekonomi. Detta betydde att jag var tvungen att slå på telefonen igen och börja sälja- Härligt 😊

Fast lön: 25.000,- efter skatt, annars kom det också in 21.000,- i provision efter skatt och lite annat smårusk som gjorde att de totala inkomsterna blev helt OK ändå. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Jag har likt många andra egenföretagare inte kunnat jobba eller fakturera för det frilansarbete jag gör. Andra företag har helt enkelt inte råd med att köpa våra tjänster, och det har gjort att jag fått stå för utgifterna utan inkomst. Denna månad skulle hyra betalas.

De fasta utgifterna blev 16.256,-, fortfarande ganska höga, men inte lika höga som månaden innan. 

Jag har också kommit mig tillbaka på kontoret. Som ledare har jag känt att jag gör ett bättre arbete om jag sitter på kontoret än hemma. Jag möter fortfarande inte mitt team fysiskt, men jag får en annan känsla i arbetet när jag sätter mig på den tomma bussen på morgonen och kan planera dagen. Detta har då resulterat i att frukost och lunch måste köpas då jag inte äter detta hemma längre. Dyrt i Oslo med mat ute varje dag 😭

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 0,- 

Buffert: 0,- 

Amortering: 0,- 

Aktier/Fonder: 4.603,-

Bröllop: 4.500,- 

0 ,-
Totalt sparat (28% sparkvot)

Aktier

Köpte 9 st Kinnevik B á 213,70 ,-

Köpte 734 st Hunter för á 3.54 ,-

Totalt: 4.603 ,-

Utdelningar

21,95- från Latour

Totalt: 21,95,-

Hur gick portföljerna i maj?

Nästan 9% ökning i aktieportföljen under maj månad måste ses som helt jävla underbart. Lägger jag till inköpen ökade portföljen med över 10% 🙂 

Inte lika bra uppgång i fonderna, men uppgång är uppgång och vi tar med oss allt vi kan få. 

Förra månadens vinnare fick denna månad krypa ner och se sig som förlorare. Cleantechbolaget Climeon med 19% nedgång är ingen fin syn. Dock härligt att se bra flyt i Fortinet nu när fler och fler använder internet. Cybersecurity blir bara viktigare och viktigare. 

Månadens raket 🚀: Fortinet +22,62%

Månadens el-scooter 📉: Climeon -19.35%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+10.24%)
+ 0 ,-
(+1.96%)

Då har jag passerat egen ATH i portföljerna och nedgången vi såg som värst har nu vänt till fin uppgång. Inte fått köpt så mycket som jag hade hoppats under denna period, men är skönt att jag har en ganska hård strategi på hur och när jag köper. Kommer in bra lön i juni, pluss semesterpengar som man här i Norge får som en klumpsumma i Juni.

Hur gick din maj?