Månadsrapport November 2018

1 december, 2018

Graf

Skrivet av AktieSvorsken

Om jag trodde Oktober var en månad med stora utgifter så skulle jag tydligen vara värre i November. Nu ska det ju nämnas att Black Friday gjorde att jag fick köpt nästa alla julklappar, plus att födelsedagen för tjejen blev en kostsam, men väldigt trevlig historia. 

Generellt om november

Ännu en skakig månad på börsen denna månad. Är väl historiskt så att den period vi är inne i nu är ganska full med osäkerhet som gärna mynnar ut i att man gärna hellre håller i pengarna än att kasta in dem på börsen. 

Personligen har jag insett att jag ligger allt för högt investerad i börsen med tanke på att jag inom ett år tänkt att köpa mig en lägenhet. Jag har ställt in ”stop loss” på dem flesta positioner för att förhoppningsvis kunna ta hem dem utan att det blir för stor förlust. Får nog räkna med att det är en del röda positioner, men det är detta man lär sig av. 

Härlig provision denna månad trots att den startade segt och hade högt mål. Vintern har ankommit Norge och det hjälper dock inte.  Tydligen har folk ändå lust på dem produkter jag säljer. 33.408,- efter skatt i provision klagar jag aldrig på.

Det ena av mina extrakäck är färdigt för detta året och inkomsten där blev svaga 370,-. Tråkigt att det nästan är slut, men kan vara skönt för kroppen med en paus också. Dock gav dem andra knäcken lite mer och slutade på totalt 37.138,- efter skatt är lagt undan. Helt ok knäck alltså en liten stund innan den kommande julen.

Denna månad fick jag faktiskt sålt lite saker som jag hittade ute i ett förråd som jag inte använder. Är så jävla dumt att bara samla på sig saker som man ändå innerst inne vet att man ändå inte kommer använda. Nästan en lax där, eller lite mer exakt 998,-

Och som vanligt nämner vi, men skryter inte av den fast inkomsten som ligger på 9.666,-.

0 ,-
Totala inkomster efter skatt

Ja, November skulle visa sig vara en kostsam månad den också, inte billigt att vara en slösglad svensk i Norge. Ett par julbord har genomförts, en födelsedag för flickvännen samt en mindre resa här i landet som har kostat på.

Det dagliga användandet av pengar kan alltså läsas till 798,-, vilket är mer än en halvering av Oktober. Dock hör inte Oktober till normalen då skatt betaldes för pengar jag tjänar fram i tid. 

Totalt använt av pengar i November hamnade på 23.683,-, vilket under omständigheterna egentligen får ses som OK i mitt liv just nu.

Om jag ska leta upp den största utgiften för November så ser man fort att posten för uteliv och utemat är stora. Bara dessa två poster har kostat mig 12.589,-, vilket nästan betyder att jag borde söka lyxfällan. Nejdå, jag lever ju faktiskt inte över inkomsterna och sparkvoten för månaden hamnar lite över 60%. I övrigt ser jag att gåvor, alltså både presenter till flickvännens födelsedag samt julklappar slutade på 4.755,-.  

  • Fasta utgifter: 5.923,-
  • Variabla utgifter: 23.683,-
0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Det blev en helvetes massa pengar sparat denna månad trots höga utgifter. Detta kan tackas god månad på jobbet och mina extraknäck.

Denna månad är det både jul och nyår. Jag ska hem till Sverige en runda för att möta familjen, sedan ska jag på ”hyttetur” som det så fint heter här i Norge. Så utgifter även i December är att räkna med. En positiv sak med Norge och December är att man har halv skatt på lönen från November, allt för att lägga till rätta att man ska göra av med mer pengar under december, haha

0 ,-
Totalt sparat (64% i sparkvot)

Aktiehandel

Köpt 14 st AstraZeneca 🇸🇪 á 750,30,-

Köpt 100 st BVB Dortmund 🇩🇪 á €9,93,-

Köpt 45 st Catena Media 🇸🇪 á 111,-

Köpt 300 st Eltel 🇸🇪 á 13,35,-

Köpt 500 st AIK Fotboll 🇸🇪 á 3,-

Köpt 110 st Sbanken 🇳🇴 á 88,-

Sålt 300 st Eltel 🇸🇪 á 14,-

Sålt 49 st Follicum 🇸🇪 á 3,02,-

Sålt 130 st STENOCARE 🇩🇰 á 13,1

Utdelningar

58,- från Equinor 🇳🇴

58,- från Dortmund 🇩🇪

6,- från Apple

Förmögenhet

Här blir det ett härligt skutt denna månaden. Skönt att passera 400.000,- på banken och se att jag kan starta 2019 med betydligt mer pengar än jag hade när jag startade.