MÅNADSRAPPORT NOVEMBER 2020

02 december, 2020

Skrivet av AktieSvorsken

November, månaden där jag sålde min lägenhet, köpte en ny och firade min flickvän som fyllde 25 år. Som du ser så innebar alltså detta en månad där mycket pengar bytte händer och där jag var på fel sida, haha. Nejda, uppgradering av boende där jag och tjejen äntligen köpt samman, samt att fira kärleken är något jag alltid kommer prioritera. 

Inkomster

Intåg av nya regler i Norge gjorde att jobbet sänkte målen för månaden och mitt team kunde äntligen nå dessa mål. Bonus för mig i december alltså. Annars har väl november sett bra ut med tanke på att vi fick halv skatt denna månad.

Fast lön: 25.000,- efter skatt, annars kom det också in 38.400,- i provision efter skatt. Det är jag ganska nöjd med 🙂

Slut på extraknäck ett, men då var det dags att fakturera extraknäck två. 42.000,- in efter skatt där, och det hjälper ju alltid på. Fick också betalt för att vi nu har startat med att ha en pojk på besök var tredje helg. Han är hos oss för att avlasta sin mamma som behöver lite tid för sig själv ibland. Ett mycket givande uppdrag som jag och tjejen verkligen är glada för att vi startat med. 3.777,- där.

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

En full månad hemma i Oslo. Ganska skönt, men märker ju att hemmakontor är något av de tråkigaste jag vet. Tjejen har nu suttit hemma sedan mars, så förstår egentligen inte att lägenheten fortfarande står kvar, haha 

De fasta utgifterna blev 17.317,-, en del högre än förra månaden. Dumt att kalla det fast kostnad när den ändrar sig nästan varje månad, men har en del att göra med att detta är kostnader jag vet att jag har varje månad. Typ amortering, kollektivtrafik osv.

De totala variable utgifterna i november kan summeras till 22.186,-, något som var en del högre än väntat, men ändå inte helt katastrof. Köpte halvt månadskort denna månad då jag varit på kontoret några dagar. Detta gjorde ju då att de FK steg lite. Annars samma gamla utgifter. Nya bildäck inhandlades också, samt presenten till tjejen som fyllde 25 år. 

Åkte ju iväg på Spa några dagar med henne och det resulterade ju i närmare 7.000,- ut från kontot. Men som alltid väl investerade pengar tycker jag. 

Kom också en räkning på skatt för mitt egna företag, så bara att punga ut 22.000,- där. Men, är det något jag gärna betalar så är det ju just skatt.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Pension: 4.202,- 

Buffert: 10.506,- 

Amortering: 12.607,- 

Aktier/Fonder: 11.022,-

Bröllop: 4.500,- 

0 ,-
Totalt sparat 64% sparkvot)

Aktier

Köpte 1 st ESP0

Köpte 2 st Mastercard

Köpte 5 st Kindred 

Köpte 20 st Pareto Bank 

Satte in 1.000,- på Bondora

Köpte Bitcoin för 1.000,-

Köpte Storebrand Fornybar Energi för 500,-

Köpte Storebrand Global Multifactor för 500,-

Köpte DNB Teknologi för 384,-

Totalt: -11.022 ,-

Utdelningar

774,- från Pareto Bank

3,- från Mastercard

154,- från Medistim

Totalt: 931,-

Hur gick portföljerna i november?

Var väl inte en enda vecka med nedgång denna månad. Det är ju ganska fantastiskt och jag vidhåller igen att jag börjar få höjdskräck. Dock vet man inte hur det ska gå nu när det verkar som att flera olika läkemedelsföretag har sökt om att få sitt vaccin godkänt. Mer positivitet på börsen kanske? 

Hydrogen, eller vätgas som det kallas i Sverige gick bra denna månaden och tidigare tjockisen NEL blev månadens bästa aktie. Värre gick det för snusarna som backade, men inte speciellt mycket.

Bästa börsmånaden sedan jag startade!!

Månadens raket 🚀: NEL +34,73%

Månadens el-scooter 📉: Swedish Match -2.41%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+13.17%)
+ 0 ,-
(+8.79%)

Hur gick din november?