MÅNADSRAPPORT OKTOBER 2019

1 November, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

Det går lite väl snabbt med sparandet måste jag säga. Har inte helt koll på vart alla pengar tar vägen då jag under en månad fördelar sparandet på flera olika poster. 10% direkt in på börsen när lönen kommer in, extraknäck också direkt på börsen när det kommer in och sedan sitter jag nu kvar med pengar som också ska investeras. Klagar absolut inte, men måste i 2020 hitta ett nytt sätt att göra detta på tror jag, haha

God läsning!

Inkomster

Om börsen är ATH just nu så är antal sälj för egen del det också. Äventyrlig månad när jag summerar den och ser fram emot lön om två veckor.

Utbetalad provision efter skatt blev 54.346,-. Detta är alltså lönen jag fick utbetalat i oktober och som hela denna sida räknas på.

Extraknäcken levererade ok, 5.789-, men nu är det slut för året tror jag och det känns lite synd. Men det har gett mig mycket glädje att få jobba lite extra med ungdomar på kvällarna och jag ser redan fram emot när vi startar upp igen i 2020.

Fakturerade från mitt eget företag som också trillade in på kontot, där kan vi räkna in 41.808,- efter skatt och räknar vi då också in en ny sidehustle som inbringade 14.652,- så blev absolut inte oktober så illa pinkat ändå 🙂

Och givetvis, fastlön på feta 9.666,- som alltid. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

Oktober var inte så dyrt som jag först tänkte att den kanske skulle bli. Inga direkt stora utgifter mer än att jag köpte aktier i sällskapet jag jobbar i. Annars har det investerats i saker till nästa års säsong av golf, hotell till nyårsfirandet plus några födelsedagspresenter till tjejen och hennes släktingar.

Snittanvändandet varje dag hamnade på den helt ok summan 728,-. En summa jag egentligen är nöjd med.

De fasta utgifterna blev 19.143,-, något högre än förra månaden då min kostnad varje månad för försäkring har ökat. Ser också att räntan har stigit för mitt eget bollån plus lånet som huset jag bor i har.

Som tidigare nämnt såg jag till att de optioner jag har i sällskapet jag jobbar blev till aktier. Detta kostade 8.244.- och något jag ser som en investering mer än en utgift, men eftersom att pengarna drogs från mitt konto så redovisar jag denna summa här. 

Egentligen inga andra höga kostnader denna månad, hade en sväng ut på stan förre helgen som kostade lite mer än 1.000,-, närmare bestämt 1.178,-.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

Oktober blev ännu en rolig månad om man ser till sparande, aktieköp och utveckling generellt.

Fördelad besparing under oktober som utförs i november:

Pension: 7.355- 👴

Buffert: 14.710,- 💰

Amortering: 14.710,🏡

Aktier/Fonder: 36.724,- 📈

0 ,-
Totalt sparat (65% sparkvot)

Aktie

Köpt fonden KLP AksjeVerden Indeks för 1.103,-

Köpt fonden Storebrand Fornybar Energi för 1.000,-

Köpt fonden Storebrand Global Multifactor för 1.000,-

Köpt Bondora Capital för 4.820,-

Köpt andelar i solceller via Trine för 2.030,-

Köpt 5 st Tomra á 209.60,-

Köpt 90 st Resurs Holding á 56.30,-

Köpt 3 st Investor á 472,-

Köpt 18 st Nobina á 59.95,-

Köpt 4 st Kinnevik á 264.40,-

Köpt 8 st Castellum á 200.70,-

Köpt 15 st Storebrand á 65.26,-

Köpt 292 st Hunter Group á 5.29,-

Köpt 5 st Mowi á 210.60,-

Totalt: 21.403,-

Utdelningar

Totalt: 0,-

Hur gick portföljerna i oktober?

Om man ser på mitt portföljvärde för både fonder och aktier så har dessa ökat med 18%, eller i kronor 34.341,- i form av insättningar och generell utveckling.

Är alltid kul att se hur lite rutinerad man är. Man läser massa och tänker att det kan vara smart att gå in i en aktie utan att egentligen veta något. Hunter Group och hela den biten där är inget jag kan någonting om, men ändå ville ha en bit av. Kommer in på den absolut toppen och sitter nu med en aktie som tappat nästan 20% på en månad för mig. Men ser jag på aktien över hela månaden så har den stigit över 14% för de som hade den när vi startade oktober, haha

Härlig utveckling på Ferroamp måste jag säga, ett av de sällskap jag har absolut störst tro på tiden som kommer framöver. 

Månadens raket 🚀: Ferroamp Elektronik +62,68%

Månadens el-scooter 📉: Hunter Group -19.84%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+4.95%)
+ 0 ,-
(+2.65%)

Passerade årets mål på 200.000,- och bestämde mig för att öka målet.  🙂 

Att kunna spara över 200.000,- på ett och samma år har varit äventyrligt för mig och något jag aldrig förväntade. Nu ska det sägas att jag har ett jobb där jag tjänar bra, och det måste ju läggas med i beräkningen och helt klart gjort det enklare för mig. 

Nu är det bara en väg det går och det måste vara upp!

Hur gick din oktober?