MÅNADSRAPPORT SEPTEMBER 2019

1 Oktober, 2019

Skrivet av AktieSvorsken

Egentligen ganska seg månad när det kommer till det ekonomiska, inga speciella saker som hänt och sparandet har väl varit sådär. Mycket utgifter denna månad som påverkar saker fram i tid, så framtida månader kommer bli betydligt bättre än vad september blev då kostnaderna är täckta denna månad.

God läsning!

Inkomster

Blev rekordmånad om jag räknar antalet sälj i september, det är alltid kul efter en ganska stillastående månad.

Utbetalad provision efter skatt blev 38.396,-. Detta är alltså inte den lön jag kommer få för ovan nämnda rekordförsäljning. Jag är nöjd! 

Extraknäcken levererade bra, 11.840-, något av ett rekord för en månad. Dock mycket på grund av att jag tagit ut pengar från ett konto jag glömt jag hade tidigare.

Och givetvis, fastlön på feta 9.666,- som alltid. 

0 ,-
Totala inkomster (efter skatt)

Utgifter

September blev dyr om man ser på alla kostnader som gick ut. Dock så har det betalats för mitt kontor till ett av extraknäcken, nyårsresa till Polen, nya Symfonisk högtalare till lägenheten samt konsertbiljetter för konserter i  oktober och november. 

Snittanvändandet varje dag hamnade på låga 841,-. Inte helt nöjd med den summan på en ganska lugn månad, men som nämnt ovan, en del av kostnaderna i September är för saker längre fram i året. Så jämnar nog ut sig.

De fasta utgifterna har ökat en del då jag och tjejen nu startat med ett gemensamt konto där mat, bil och andra gemensamma kostnader nu ska dras från. Så de fasta kostnaderna för september blev 18.911,-

Och så är det genomgången av vilka utgifter som är störst och vad som påverkat månaden mest. Kan ju med säkerhet nämna att kontoret blev dyrast denna månad. 8.238,- flög ut där. Svårt att hålla den kostnaden ansvarig för att vara en hög utgift. Andra högre utgifter denna månad var abonnemanget av linser på 1.647,- samt resan till IKEA som bara skulle bli för att köpa biffknivar, men slutade alltså med 1.900,- i högtalare och andra smarthuslösningar.

0 ,-
Totala utgifter 😐

Sparande

September blev ännu en rolig månad om man ser till sparande, aktieköp och utveckling generellt.

Fördelad besparing under september:

Pension: 1.183,- 👴

Buffert: 2.365,- 💰

Amortering: 2.957,- 🏡

Aktier/Fonder: 5.322,- 📈

0 ,-
Totalt sparat (26% sparkvot)

Aktie

Köpt fonden DNB Teknologi för 1.252,-

Köpt 100 st Ferroamp á 29,45,-

Köpt 17 st Medistim á 169,-

Köpt 2 st Castellum á 207,20,

Köpt 14 st Climeon á 65,50,-

Köpt 18 st ATEA á 117,60,-

Köpt 4 st Sampo á €38,15,-

Köpt 10 st Swedish Match á 404,40,-

Totalt: 14,271,-

Utdelningar

MOWI – 26,-

Castellum – 40,90,-

Totalt: 66,90,-

Det blev en del köp i september ändå. 5000,- av dessa är från de 10% som automatiskt går till aktier, samt att 5.822,- kommer från ett av mina extraknäck som går enbart till aktier/fonder.

Mest nöjd med innehavet jag har Ferroamp, ett företag jag kan tänka mig att öka en del i då jag har stor tro på det de håller på med, samt att de ligger i en bransch som kommer explodera med åren. Ferroamp gick denna månad upp som mitt fjärde största innehav. 

Hur gick portföljerna i september?

Om man ser på mitt portföljvärde för både fonder och aktier så har dessa ökat med hela 24%, eller i kronor 35.790,- i form av insättningar och generell utveckling. Dock kan jag se att min personliga ekonomi inte ökat lika mycket då jag och tjejen börjat spara till bröllop samt skapat ett gemensamt konto för ekonomi. 

Vi finner förnybar energi på första plats även denna månad, dock såg jag störst nedgång i Sampo.

Månadens raket 🚀: NEL +22,97%

Månadens el-scooter 📉: Sampo -10.80%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+4.13%)
+ 0 ,-
(+2.92%)

Närmar mig årets mål på 200.000,- med stormsteg. Kommer passera detta mål med råge då jag vet att lönen för september kommer slå rekord.