Rekordlön och aktieköp

16 april, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

WOW, fick relativt stor respons på min senaste tweet om min lön som kom in och hur mycket av den jag skulle köpa aktier för. Tänkte ta en genomgång av gårdagen köp och lite tankar om resten av månaden.

Rekordlön

Att få ut 68.050 kr efter skatt är få förunnat. Jag klagar absolut inte och trivs gott med det jag har som arbete. Men med inkomster kommer det ofta utgifter och för er som följt med mig en liten stund nu vet att jag inte lägger fingrarna mellan när det kommer till att köpa kvalitet eller spendera pengar på stan i form av alkohol eller god mat.

Dock har jag nu knåpat hop ett ark i Excel där jag fyller ut alla utgifter jag har varje dag, varenda litet köp registreras och sätts upp mot inkomster för att ta reda på vad jag kan spara.

Kan ju tillägga att jag också har ett extraknäck där all inkomst oavkortat går till aktier!

Aktieköp

Detta blev den första månaden jag testade strategin att direkt föra över 10% av lönen efter skatt för att investera detta på börsen. Var en speciell känsla då jag tidigare väntat till månaden var över och då såg på vad jag hade över efter att allt var betalat. 

Igår genomförde jag fem stycken köp för en total summa på 6.766 kr. Det blev tre nya aktier i portföljen och fyllde på två innehav.

Nya aktier

  • 20 st Atea @131.20 kr
  • 3 st Investor A @432.20 kr
  • 20 st Lerøy Seafood Group @63.30 kr 

Påfyll av aktier

  • 4 st Storebrand @71.28 kr
  • 15 st Sparebank 1 SMN @92.70 kr

Som ni kan se i portföljen så sitter jag på två aktier inom sjömatsindustri, och två aktier inom bank. Tog även in Investor A denna gång då jag ser dem som en intressant spelare bland investmentbolagen då dem sitter på positioner i ABB, Astra Zeneca, Electrolux, Eriksson och mycket annat gott.
Ser också för mig att öka här i slutet av månaden, eller eventuellt ta en några fler investmentbolag för att sprida investeringarna. 

Och på tal om investeringsbolag, kan rekommendera sidan Ibindex.se som har all tänkbar information du kan behöva om dem svenska investeringssällskapen. 

Vad tänker du om mina köp? Kuk eller anus?