Säljer av i Kindred

23 juli, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Alltid spännande med rapportsäsong, men ibland får man en dålig känsla över en rapport och då har man två val. Antingen sitter man lugnt i båten, något man ofta ska göra, eller så säljer man sig ut och hoppas att kursen sjunker så man kan köpa sig in billigt. Kindred har rapport imorgon.

Rapport imorgon

Rapporten imorgon blir intressant för många av oss. Kindred som äger märkesvaror som Unibet, Maria Casino och Storspelare har nyligen tagit klivet ut i Sverige, men också till USA.

Hur rapporten kommer bli är svårt att sia något om, men jag har valt att sälja av hälften av mitt innehav i Kindred då jag inte är speciellt övertygad å vad Kindred ska ha tjänat massa pengar på. Det har inte skett något i 2019 som skulle inbringat extra inkomster och med dem utmaningar som fortfarande råder i både USA och Sverige så packar jag hälften och sticker. 

Sålt 40 st aktier för 3317kr och hoppas kunna fylla på imorgon efter rapport

Drog sig ut ur Spanien och tappar trav?

I december 2018 startade Kindred en process med att söka licens i Spanien, men den processen har dragit ut på tiden och man har nu valt att inte fokusera mer på den Spanska marknaden, utan allokera dessa resurser på USA och Sverige. 

Detta är positivt för framtiden, men inget jag tror kommer påverka denna rapport.

En annan sak som nyligen skett var att Kindred och Betsson skickat in klagomål mot ATG till Konkurrensverket, men fått avslag. Hästar är en stor del i spelandet i Sverige, och givetvis försöker spelbolagen med licenser äta en bit även av denna kaka. Dock denna gång utan att få smaka något som helst.

Har tro på sällskapet

Jag spelar själv på nätet. Dock bara på sport. Jag har stor tro på Kindred och vad dem håller på med. Detta är anledningen till att jag sitter kvar med halva min post och också hoppas att rapporten blir bra. En ökning på nästan 10% har Kindred stått för sedan jag köpte, så jag är ändå nöjd med att ha tagit ut vinst nu och samtidigt sitta kvar i båten och se vart vindarna tar oss.

Jag såg att Martin, som under namnet Stojko_invest på Twitter också skrev att han säljer av en bit av sin post i Kindred inför den kommande rapporten.

Vad gör du inför morgondagens rapport?