Scatec Solar går ned med solen, jag köper mer

26 april, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Med en rapport som jag tycker var bra så går aktien till Scatec Solar ner som solen på vintern. Dock stoppar inte detta mig från att verkligen tro på företaget och snabbt ta till köpknappen och handla mer.

Scatec rapporterar ett resultat efter skatt på 12 miljoner NOK för 1. kvartal 2019, mot 12 miljoner NOK i samma period förra året.

Resultatet innan skatt blev 25 miljoner NOK, jämfört med 17 miljoner NOK i 1. kvartal 2018.

Ladda ner rapporten här: Scatec Solar Q1 2019 Report

Favorit i repris

Den 9 januari i år skrev jag om Scatec Solar och att jag tog en position i företaget. Dessa aktier blev sålda vid lägenhetsköp, men nu är jag tillbaka som ägare och har med dagens nedgång ökat mitt innehav.

Fjärde största innehavet

Portföljen är inte så mycket att skryta av ännu, men den är på god växt och det ser ut som att jag kommer öka portföljens storlek med 50% i april. Detta är jag nöjd med och jag är då extra nöjd med att förnybar solenergi då är ett av mina största innehav.

Inte färdigköpt

Jag förväntar egentligen att jag kommer när månaden är slut att köpa mer i Scatec. Ser gärna att dem kan bli mitt största innehav en dag, men det tar nog ett par månader med tanke på positionen jag sitter på i NEL och Netflix.

När lönen kom den 15 april så köpte jag aktier för 10% som då uppgick till 6.805,- NOK. Om jag skulle stängt min måndag idag så hade jag haft ytterligare 10.000,- NOK att handla aktier för av pengarna som är kvar för månaden. Blir spännande att se vad de sista dagarna denna månad innebär av utgifter. Kommer ju en helg nu, så man vet aldrig. 

Vad har du köpt och köper du mer?