Senaste köpen

2 Juli, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Som resultat av hög lön och semesterersättning i juni så kunde jag konstatera att nästan 65.000,- kunde allokeras till mina olika placeringar och inte mindre än 29,500,- skulle gå till aktier och fonder. Här följer en genomgång av köpen för dessa pengar.

Ökning i existerande aktieinnehav

  • 40 st Kindred Group 🇸🇪 @78,18,-
  • 30 st Climeon B 🇸🇪  @86,70,-
  • 200 st 2cureX 🇸🇪 @15,90,-
  • 20 st Swedbank 🇸🇪 @143,10,-
  • 100 st Scanship Holding 🇳🇴  @16,80,-

Ska erkänna att det var ganska random att 4/5 köp här blev till svenska aktier. Mest var detta för att stabilisera storleken på innehaven för att bli lite jämnade. Har fortfarande ett par av mina innehav som är lite för stora ift de andra positionerna. Typ NEL som är absolut störst med 28,9% av mina 20 innehav.

Nytt aktieinnehav i portföljen

  • 60 st Nobina 🇸🇪 @58,60,-

Får välkomna denna jävla bussen så länge den rullar. Men jag ska erkänna att det inte var menngen att köpa denna aktie. Aktien jag hade sett på och gärna ville ha en position i var Nobia, ett företag som har kök som specialitet, inte busar i Norrland. Ser nog för mig att sälja av Nobina om den passerar köpkursen. Är inte något dåligt företag, men inte det jag ville ha just nu.

Kommer också skala ner på fiskindustrin då jag sitter med tre olika aktier där som egentligen följer varandra. Samma är väl egentligen med bank då jag har tre positioner där också.

Ökning i fondinnehav

  • Storebrand Fornybar Energi – 6.689,-
  • Spareroboten KRON – 13.116,-
  • Storebrand Global Multifactor – 5.000,-

Jag har senaste tiden snöat in mig på fonder och enkelheten med att själv slippa och analysera aktier och förväntad upp/nedgång. Jag kan varken TA eller FA, så inte ska jag sitta och gissa på det. Bättre då att betala för att någon annan gör en del av jobbet.

Kron är en del av mitt pensionssparande samman med Superfondet Norge. De två nya fonderna från Storebrand har jag valt då jag vill ha mer positioner i förnybar energi, något jag verkligen tror på, men har svårt för att komma åt då jag använder Nordea. Ser egentligen också för mig att ha en fond för emerging markets, men inte helt funnit en jag gillar ännu.

Som ni kan se så blev det ett par köp för pengarna som var över efter att alla hål skulle fyllas. Närmare 27.000,- blev fördelat på aktier och fonder, pensionssparandet i Kron har en egen post och är inte med på de 27.000,-. 

Allt som allt så har portföljen ökats med 47%, eller 43.082,- om ni hellre gillar siffror i juni efter dessa köp och uppgång i portföljen. Det är jag nöjd med!