Tråkig börsvecka

11 maj, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Man kan ju starta ett inlägg med roligare överskrift om man vill ha fler som ska klicka in på bloggen. Men ingen ska behöva läsa tråkig läsning om man inte vill. Denna vecka blev tråkig.

Impulsivt inköp

Jag trodde att nästan allt var klart i lägenheten, iallafall allt av inköp för att får saker på plats. Men så satt jag där en kväll, såg på game of Thrones och insåg att jag inte har högtalare till lägenheten. Inga högtalare för musik och inte heller bättre ljud för tvn än det som finns i den. 

Och som vi alla vet, desto smalare en tv blir, desto mer går det ut över ljudet som den kan leverera.

HiFi klubben

Jag är egentligen ingen snobb när det kommer till elektronik, men bestämde mig denna gång för att ta mig till en butik som verkligen kan ljud och tv. HiFi klubben blev mitt val och efter att ha pratat med dem en stund kom vi fram till att Sonos Playbar med tillhörande två högtalare blir ett bra paket för mig. Bra ljud till en bra pris, inte högst upp på prislistan, och absolut inte längst ner heller. 

Extraknäck

För att försvara denna utgift så bestämde jag mig snabbt att inte allt denna månad som jag knäcker extra ska gå direkt till aktier. Jag lägger undan lite av det jag tjänar extra för att betala ner mina nya högtalare. Inte helt vad jag trodde jag skulle göra, men känns rätt nu i efterhand.

Har jobbat extra tre gånger denna veckan och fått 2200,- NOK in på kontot. Kommer få in över 10.000,- NOK i maj, så högtalarna kommer bli betalda av detta.

Lön nästa vecka, den blir inte lika fet som i april, men tror nog inte jag ska slita med att ha pengar att göra av med. 

För att gå tillbaka till valet av rubrik, inte bara jag som varit tråkig och inte köpt något, men ”Sell in May and go away” verkar vara en klassiker som håller i sig då börsen har sett bättre veckor. Mycket på grund av USA och Kina givetvis, men vi kan inte alltid skylla allt på Trump. 

Vad gör du i maj? Köper du mer eller sticker du huvudet i sanden?