Use It, Or Lose It!

04 oktober, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Podcaster är något jag omfamnar med glädje och lyssnar mycket på. Spenderar en del tid på buss då jag har 30 min från ytterdörren till jobbet. En timme om dagen alltså, och denna tid kombineras med att antingen lyssna på en podcast, eller läsa på min Kindle. 

Playing With FIRE 🔥

Jag vet inte om FIRE är en rörelse eller ett mål i livet jag kommer sträcka mig efter. Jag är allt för rastlös, men ser fort att det finns tankegångar jag delar och saker jag vill göra mer av i mitt eget liv. Just nu läser jag Playing With FIRE, en bok som är skriven av Scott Rieckens där det nyligen också släppts en dokumentär med samma namn. I denna bok nämner Scott ett podcastavsnitt av Tim Ferris där han intervjuar en person som kallar sig Mr Money Mustache. 

Ska inte avslöja för mycket om detta avsnitt, men kan väl skriva som så att Mr Money Mustache tydligen är något av en legend inom FIRE. En av frågorna som Tim Ferris ställde var om Mustachemannen hade ett ordspråk som han gillade eller använder ofta. Det var då jag hörde ordspråket som jag själv tänkt jag ska börja anamma mer.

Use It, Or Lose It!

Ganska genialt och självförklarande egentligen. Precis som det står innebär detta att om du har något hemma eller på ett lager som du inte använder, bli av med det och förhoppningsvis kanske du kan få betalt för sakerna 💰

Jag personligen vill inte kalla mig själv en som samlar på saker, men jag kan nog erkänna att jag både har kläder och annat runt om i lägenheten, på lager eller hos vänner som jag inte använder eller kommer använda igen. Tanken ”men kanske en dag kommer den till användande” är egentligen en dålig ursäkt för att inte göra av med saken. 

Men jag är inte värst…

När jag tänker på alla saker jag har som jag inte använder så kan jag bli lite frustrerad och egentligen irriterad. Men om jag ser på allt som min flickvän har som jag vet hon inte kommer använda igen så blir jag mest bara uppgiven. Svårast blir nog att få henne med på denna tanke om att göra av med en del saker som bara samlar damm till fördel för något vi kanske behöver, eller pengar som kan placeras på bröllopskonto eller annat sparande. 

Hur gör du? Gör du av med saker du inte behöver eller lägger du allt på hög?