Utdelningarna har startat!

5 april, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Tänkte det var dags att lägga ut ett litet glädjens inlägg. Har startat om portföljen med nya innehav och första köp blev genomfört 11 mars med Storebrand som flaggbärare. Jag har åtta stycken innehav, där en av dem körde utdelning idag 🙂 

SpareBank 1 SMN 🇳🇴

Efter att en sammanslagning mellan SpareBank 1 Skadeforsikring och DNB Forsikring blev genomförd tidigare i år så beslutades det att utdelning skulle genomföras idag på nivån 5,10,- NOK per aktie.

Snöboll

Löjligt att ens skriva snöboll när det handlar om dem låga summorna det gör just nu, men någonstans ska man starta och idag startade min utdelningsresa på 25,50,- NOK in på kontot.

Det är ungefär en kaffe på 7-Eleven här i Norge. Dock ska jag inte köpa kaffe för den, summan kommer investeras vidare i form av nya aktier vid nästa handel och jag glädjer mig redan till nästa gång jag ska handla. 

Är utdelningar något jag jagar?

Har suttit och läst mer och mer på det här med FIRE, att vara ”fri” och leva på sina utdelningar. På många sätt låter det helt fantastiskt att komma sig ur ekorrhjulet, skita i staten och peka fingret åt hela skiten. Sticka och resa när jag vill, vakna när jag vill och bara göra det jag vill.

Men på många sätt så blir jag också lite fundersam då jag undrar vad jag skulle fylla mina dagar med. Jag har jag för fan 5-6 jobb som håller mig upptagen. Tilläggas ska att jag inte jobbar röven av mig för att tjäna massa pengar och spendera dessa på allt möjligt.

Jag är av naturen en väldigt aktiv person, kan inte helt sitta still för länge och att sitta hemma samman med tjejen och gå genom en serie på Netflix gör att det kryper i hela kroppen. Jag har säkert någon bokstav i en läkarjournal någonstans som beskriver hur jag är, men den har jag missat.

Jag tycker det är skitfett med dem som lyckats med att finna sin balans när det kommer till aktier, sparande och arbete. Jag hoppas kunna hitta den själv, och nu i starten så är det verkligen det allt handlar om. Finna min nivå på allt. Kan väl då nämna Kronantillmiljonen som verkar vara en person som lyckats hitta en balans som inspirerar.

Dock ska det sägas att när utdelningarna kommer så är det faktiskt en sjukt fin känsla. Men inte en känsla jag tror jag vill leva på.

Tack SpareBank 1 SMN för mina 25,5,- NOK idag! 💕💕