VECKA 15

Måndag, 13 april

Skrivet av AktieSvorsken

Efter att bloggen legat nere med problem som jag inte orkade ta tag i så fick det blir påsken som användes till att ordna upp i gamla koder. Annars har veckan varit väldigt bra måste jag säga, börsen har stigit igen och man börjar se resultat i Norge som verkar betyda att man har mer och mer kontroll över Covid-19. 

Aktie/Fondtransaktioner v.15

Totalt: 0,-

Utdelningar v.15

184,50,- från Swedish Match

Totalt: 184,50,-

Så här gick portföljerna vecka 15

Positivitet i börsen minst sagt. Bernie Sanders klev ur racet som president i USA, vilket gör att Trump nog ser ut som en ännu större kandidat. Och som vi vet, Trump vill ha upp börsen när han är president. Också kul att se att en ”grön” aktier igen steg till toppen av de best presterande aktierna. Solaredge har tagit en del stryk och man fick denna vecka ge tillbaka en käftsmäll.

Värre gick det för cybersecurity, har var det Fortinet som för första gången blev veckans e-scooter med nedgång. Utdelning från Swedish Match såg jag nu att jag också fått. Inte helt så mycket som jag trodde att jag skulle få, så måste se lite på vad anledningen till detta är. 

Veckans raket 🚀: Solaredge +25.25%

Veckans el-scooter 📉: Fortinet -3.00%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(6.18%)
+ ,-
(4.61%)

Privatekonomi i veckan

Fortfarande hemmakontor här i Norge, restauranger serverar inte alkohol och man ser allmänt ner på folk som är ute. Detta leder till att inte mycket pengar spenderas på annat än mat. Något som visserligen är positivt för plånboken, men helt tragiskt för norsk ekonomi 🙁 

- 0 ,-
Utgifter vecka 15

Hur gick din ekonomivecka?