VECKA 19

Måndag 17 maj

Skrivet av AktieSvorsken

Dagen före dagen här i Norge idag när detta skrivs. Imorgon är det alltså 17 maj, hela Norge stänger och alla klär upp sig i bunad (norsk folkdräkt) och dricker sig allt för fulla. Ofta startar man redan vid 09-10 på morgonen med champangefrukost för att sedan sitta och äta och dricka gott flera timmar. Full som en häst tar man sig sedan ut på stan för att vara full med resten av befolkningen. Detta blir väl andra året i rad där detta inte sker. Ska egentligen bli skönt.

Bloggen har legat nere en stund också. En plugin som spökade. Men nu är vi up and running igen 🙂 

Aktie/Fondtransaktioner v.19

Fyllde på i Storebrand Fornybar Energi 500,-

Fyllde också på i Storebrand Global Multifactor med 500,-

Fick någon slags tilldelning i 2CureX, så där flög det ut 788,-

 

Totalt: 1.788,-

Utdelningar v.19

Investor – 177,20,-

Totalt: 177,20,-

Så här gick portföljerna vecka 19

Vet inte om detta är en korrektion eller en kris. Men tror mest på det sista. Många som räddar vinster nu som inflation och annat sker i världen. Mer och mer öppnas det upp igen och det tror jag kommer ha positiv inverkan på ekonomi och börsen senare igen. Så ska försöka sitta lugnt i båten. Men visst, några skitfåglar har man ju. Inte lika många bra hingstar dock 🙁  

Veckans raket 🚀:  Swedish Match +4.86%

Veckans el-scooter 📉: Kahoot -16.06%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(4.37%)
- ,-
(1.53%)

Veckovis portföljutveckling

Privatekonomi i veckan

En ovanligt dyr vecka egentligen. Sällan jag har så mycket att lägga pengar på, men denna vecka har jag verkligen överträffat mig själv. Dock ska det nämnas att det mesta jag köpt har inneburit händelser som är för mig positiva i livet. Jag har äntligen klippt mig, det var väl 4 månader senast. Och i Norge är inte det billigt, 699,- där. Spelat golf har jag gjort, 650,- där. Köpte en hotellnatt för mig och tjejen, 1400,- där. Detta var dock en hotellnatt som vi både i tillägg också köpte som gåva till varandra, men jag slängde på en extra natt. 

Så det bollar ju på sig ganska snabbt får man säga. Men lätt värt det. 

Något som måste nämnas också är ju att det var inte bara utgifter denna vecka. Det var också inkomster. Inkasserade min högsta månadslön någonsin då säljen gått oförskämt bra i April både för mig och mitt team. 

74.266,– i utbetalad lön krävdes ju att firas med en av Norges bästa golfbanor.

Bild hämtad från Golfguidenonline.se
- 0 ,-
Utgifter vecka 19

Hur gick din ekonomivecka?