VECKA 2

Måndag, 13 januari

Skrivet av AktieSvorsken

Julen är över och 2020 har startat med en smäll. Det blir spännande att se hur dett år utvecklar sig och jag ser verkligen fram emot tiden som väntar. Kommer antagligen sälja en del av mina innehav den närmaste tiden, detta på grund av att jag valt att samman med tjejen köpa en lägenhet till som vi samman har som ett investeringsobjekt. 

Aktie/Fondtransaktioner v.2

Köpte 9 st Kinnevik för 1.960,-

Köpte 15 st Nobina för 949,-

Köpte 7 st TietoEVRY för 1.968,-

Totalt: 378,14,-

Utdelningar v.2

Inga utdelningar denna vecka 🙁

Totalt: 0,-

Så här gick portföljerna vecka 2

Börsen har startat på ett sett som egentligen irriterar mig lite. Dock vet jag inte varför, men jag börjar bli lite trött på att folk lägger upp sina grafer varje dag och tror att detta ska fortsätta för alltid. Och de dagar börsen faktiskt går ner så är de samma personerna helt tysta. Inte speciellt transparent om du frågar mig, hehe

Du som läser borde också notera att detta är utvecklingen för de två första veckorna av året.

Veckans raket 🚀: Pareto Bank +15.51%

Veckans el-scooter 📉: Climeon 6.18%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(2.42 %)
+ ,-
(1.81 %)

Privatekonomi i veckan

Blev speciell start på året. Ganska dyr om man ska se på summorna som gick ut ur kontot. Men jag valde att ta en utgift i starten av året som gör att jag får in lägre fast månadsutgift resten av året. Jag köpte nämligen årskort på kollektivtrafiken, något som sparar mig för 1.500,- fördelat på 2020. Kan för någon ser som en helt sjuk utgift att ta, men jag hade möjlighet och ville testa. Dessutom har jag tagit en utgift för mitt kontor, dock något som jag får tillbaka ganska snart men som gör att det ser illa ut just nu. 

0 ,-
Utgifter vecka 1 och 2

Härligt att se portföljen växa i snabb takt. Dock tråkigare i form av att den snart antagligen kommer huggas ner när handpenningen för den nya lägenheten ska ut. Men så är det, har aldrig varit intresserad av att ha alla pengar på börsen. 

Som nämnt, en del större utgifter har tagit som givetvis påverkat den privata ekonomin i det korta loppet, men detta är inte en sprint, detta är en marathon! 

Hur gick din ekonomivecka?