VECKA 3

Måndag 25 januari

Skrivet av AktieSvorsken

Då var lägenheten jag bodde i övertagen av ny ägare. Känns både konstigt och skönt på samma gång. Nu väntar jag bara på pengarna så jag kan känna hur det är att ha en summa med sju decimaler på kontor. Annars har det varit en vecka där Oslo har stängt ner på grund av muterat virus i grannkommunen. Nu är det alltså mer stränga regler i Oslo än det någonsin har varit. 

Aktie/Fondtransaktioner v.3

Köpte 5 st aktier i Swedish Match


Totalt: 3.087,-

Utdelningar v.3

Inga utdelningar denna vecka

 

Totalt: 0,-

Så här gick portföljerna vecka 3

Ny President i USA och det ser ut att ha haft en positiv inverkan på börsen. Då jag är exponerad mot ett par amerikanska aktier så fick jag mig en byx i rätt riktning. Dock skulle det vara egna arbetsgivaren som var den aktie som faktiskt gick upp mest denna vecka. Kul när det sker. Värst gick det för förra veckan svinner INtel, med nedgång på 4.37%

Veckans raket 🚀:  Egna arbetsgivaren +32.41%

Veckans el-scooter 📉: Intel Corp -4.37%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+9.03%)
+ ,-
(0.23%)

Veckovis portföljutveckling

Privatekonomi i veckan

Lägenheten som var min första och största investering någonsin. Hade stora utgifter på den och är glad jag tjänat som jag gjort under tiden jag bodde där. Det har ju resulterat i att jag nu efter att den är såld sitter igen med en del pengar eftersom jag både var aggressiv på amorteringen, men också att lånet till föreningen betalades ner en del.

Annars har väl ”sist” möblerna till nya lägenheten köpts in. Vågar väl aldrig vara säker, men som det verkar just nu så är börjar vi bli klara i ny lya.

Att ha flyttat samman med tjejen i ny lya betyder att jag inte står ansvarig för alla de fasta utgifterna som det tidigare varit på egen lägenhet. Jag kommer alltså nu sitta med lägre kostnader varje månad, något som givetvis känns otroligt skönt.

Tidigare betalade jag ner mitt lån och avgiften till föreningen, samt internet och ström. Tjejen betalade 4.000,- för att bo hos mig. Kan låta högt, och var nog egentligen det. Av den anledning så är det ju som ni fått med er, en del enklare för mig att ge henne lite bättre gåvor än man normalt kanske hade gjort.

Men nu äger vi 50/50 och allt känns helt plötsligt bättre då jag vet att tjejen får vara med på värdeökningen av ny lägenhet.

- 0 ,-
Utgifter vecka 3

Hur gick din ekonomivecka?