VECKA 37

Skrivet av AktieSvorsken

Har varit lugnt även denna vecka på börsen. USA och Kina har varit stilla i båten och vi börjar kanske se trender på att Trump nu börjar jobba för att börsen ska gå bra till han ska försöka väljas om igen. Givetvis tidigt att säga något om detta, då en Tweet från den mannen kan betyda att allt står i rött när börsen öppnar. Denna vecka blev grön igen, det är skönt!

Aktie/Fondköp

Köpt 5 st Swedish Match á 407,-

Köpt 18 st ATEA á 117,6,-

Köpt 4 st Sampo á €38,15,-

Köpt 14 st Climeon á 65,50,-

Totalt: 6393,-

Utdelningar

 

Totalt: 0,-

Lite fler köp denna vecka om vi jämför med förra veckan som är det vi gör. Lönen kom in och som vanligt lades 10% rakt in på sparande. I denna omgång blev det aktier och närmare 5.000,- skulle allokeras. Resterande belopp är baserat på extraknäck.

Otroligt skönt att ha gått ännu en vecka med att inte ha aktieportföljen i telefonen. Att inte kolla portföljen lika mycket längre gör att jag inte stressar lika mycket och får en helt annan känsla till det här med investeringar. Är fortfarande ung i detta spel, men sitter long och har inte behov för dagliga uppdateringar. Det blir nog med varje vecka som det är nu, lite väl mycket för många. 

Jobbmässigt har det varit ännu en bra vecka. 13 sälj på mig och det blir 32.500 kr i provision på en vecka. En dag kvar denna vecka, dock tror jag inte det är mer lågthängande frukt att skörda denna vecka. Men jag är nöjd 🙂 

Hur gick portföljerna vecka 37?

Alla bankaktier med bra ökning denna vecka, men bäst gick det helt klart för Swedbank som lyckades klättra över 11%, något jag är nöjd med. Stor tro på att Göran Persson och de gamla Socialdemokraterna kan vända den skadeskjutna storbanken. 

Fisk hade en dålig vecka på börsen och fiskindexen gick ner 5.15% efter en bra augusti. Kan kanske också ha att göra med att jag faktiskt ännu inte ätit fisk i september. Borde få in en eller annan Poké Bowl så att kursen ändrar sig…

Veckans raket 🚀: Swedbank +11,05%

Veckans el-scooter 📉: Lerøy Seafood Group -7.71%

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
(+0,80%)
+ 0 ,-
(+1%)