VECKA 39

Skrivet av AktieSvorsken

Veckan startade med att hela svenska delen av #finanstwitter hade deltagit i $EQT. Tydligen en ganska safe trade där börsuppgången fick många att sälja sig av efter några timmar med allt från 15-20% uppgång. Dock var det inte de största positionerna folk satt på, men ”alla skulle få” var mottot hos EQT och många blev glada. 

Börsen generellt var ganska sur i mina ögon och både fonder och aktier gick ner denna vecka. Inte de största skadorna, men jag märker väl att det är en osäker mark vi går på och det är inte mycket som ska till för en upp, eller nedgång. 

Bitcoin tog också en jävla smäll, dock har jag ganska stor tro på denne ”valuta” fram i tid med tanke på osäkerheterna som är runt omkring just nu. Kan fort bli jag lägger en liten krona i detta.

 

Aktie/Fondtransaktioner

Totalt: 0,-

Utdelningar

Castellum 40.90,-

Totalt: 40.90,-

Inget extraknäck alls denna vecka, knäna har inte helt känts bra vilket har resulterat i att jag valt att inte göra något på kvällarna mer än att vara med tjejen och ta hand om min egen kropp. Såg också att @Dividend_Story på Twitter varit fin och köpt gåva till sin partner för pengar han fick in på #EQT. Mer åt våra partners säger jag!

Detta är uppdatering nummer fyra denna första månad, kul att uppdatera varje vecka då jag nu raderat allt av appar och info som kan visa hur börsen går. Det räcker med det lilla jag ser nu, som fortfarande egentligen är för ofta. Blir inte lika påverkad som tidigare, men inser väl egentligen att fonder är det jag borde hålla på med.

Hur gick portföljerna vecka 39?

Nu har jag ordnat upp och skrivit några regler för mig själv när det kommer till hur och när jag ska kunna uppdatera min egen översikt. 

Kall vecka, det har vi alla märkt. Hösten är på väg och det betyder att börsen inte har badbyxorna på och är lika positiv. Bara 5/24 innehav hamnade på grön sida, så med tanke på det var kanske inte nedgången så illa pinkat.

Veckans raket 🚀: Ferroamp +3.17%

Veckans el-scooter 📉: Climeon -6.93%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(-1.09 %)
- ,-
(-0.66 %)

Privatekonomi i veckan

Såg länge ut som att september skulle bli en bra månad där jag inte använt allt för mycket pengar. Denna vecka har jag använt närmare 4.000,-, eller 3.725,- om vi ska vara helt noga. Största utgiften för veckan var helt klart en resa som beställdes. Resan blir till Polen för firande av nyårsafton där samman med tjejen och ett annat par. 

Nu är det bara att se fram emot oktober, en månad där rekordlön och extraknäck kommer stå i fokus!