VECKA 40

Skrivet av AktieSvorsken

Usch, vilken vecka vi kan lägga bakom oss. Verkar som börsen är skakigare än vanligt och alla tal som presenteras runt om påverkar mycket med stora rörelser. Veckan startade med röda dagar och folk tryckte på säljknappen, men slutet på veckan ordnade upp mycket av skadan.

Trump har nu tydligen lyckats med att sänka arbetslösheten i USA till rekordlåga nivåer, något jag tror kommer slå ut positivt när börsen öppnar  i USA på måndag. Inte varit lägre arbetslöshet på 50 år kan man läsa om. Bra jobbat!

Något som här hemma i Norge säkert kommer slå ut positivt är att Lundin Petroleum nu börjat pumpa den svart guld från jättefältet Johan Sverdrup. Spännande!

Aktie/Fondtransaktioner

Totalt: 0,-

Utdelningar

Totalt: 0,-

Två extraknäck denna vecka, gött att vara tillbaka och tjäna lite extra. Blir mindre och mindre av detta fram i tid då jag bestämt att prioritera tiden med tjejen lite bättre. Men runt 1500,- har kommit in där ifrån. 

Antal sälj på jobbet har varit ganska fantastiskt denna vecka, trodde på en lugn oktober, men det har smällt på bra och 14 sälj blev det. Ser vi det som inkomst så räknas det till 33.600,-

Har ett mål på jobbet om att nå 400 sälj under året. Lyckas jag med detta inkasserar jag en bonus i starten av 2020 på 200.000,-. Det hade inte suttit fel. Just nu ligger bonusnivån på 100.000,-, och nästa steg är 350 sälj och 150.000,-

Hur gick portföljerna vecka 39?

Veckan för oss alla startade med röda siffror och många började tänka tankar som ledde oss tillbaka till denna period förra året. Och för de mest pessimistiska så började man kanske tänka ännu längre bak i tiden. Men veckan skulle visa sig att inte vara slut och avslutningen på börsen var långt i från dålig.

Veckans raket 🚀: Climeon +6.38%

Veckans el-scooter 📉: Industrivärden -6.79%

Aktieportföljen

Fondportföljen

- ,-
(-2.85 %)
- ,-
(-1.78 %)

Privatekonomi i veckan

Oktober har startat lugnt när det kommer till att använda pengar. Ser inte ut som jag kommer gå över 5.000,- denna vecka. Dock ska det då tilläggas att stora utgifter på hotell i Polen och träningsutrustning har betalts för. Men små kostnader har jag lyckats hålla ner, något jag kommer jobba hårdare med denna månad.