VECKA 41

Skrivet av AktieSvorsken

Den första snön har fallit här i Norge, blir kul att följa med om vi får mer eller om det bara var ett tillfälligt besök. På appen till Yr ser det ut som det ska regna hela veckan som kommer, blir ju kul..

Ganska lugn vecka på börsen tror jag. Inte helt säker då jag skärmat mig själv från nyheter då jag har insett vilken tid det tar att följa med och hur stark kraften är i att vilja köpa allt som alla skriver om. Har dock köpt en väldigt liten position i Hunter, ett sällskap inom shipping som jag både läst och hört mycket bra om. Spännande tider nu inom denna sektor!

Personligen har det också varit ganska lugnt, en del att göra på jobbet som ni kan läsa om längre ner, annars ganska lugn vecka på personligt plan. 

Aktie/Fondtransaktioner

Köpt 124 st Hunter @5,05,-

Köpt KLP AksjeGlobal Indeks V för 1072,-

Totalt: 1.702,-

Utdelningar

Totalt: 0,-

Tre extraknäck denna vecka, en mer än i vecka 40 och jag märker att det blir färre och färre. 1,970,- skattefria kronor inkasserades denna vecka och som ni vet går detta rakt in i aktierna. 

Antal sälj på jobbet har varit ganska fantastiskt även denna vecka. Det har som sagt smällt på bra och 17 sälj blev det. 

Just nu när det kommer till bonusen som jag skrev om i förra veckan så ligger jag just nu där jag ska ligga i slutet på oktober. Så alla sälj vidare denna månad ger mig en ”enklare” väg resten av året. Kan noteras att reste av året bara blir tyngre och tyngre när det kommer till sälj.

Hur gick portföljerna vecka 41?

Har väl jämnt hela veckan varit en ganska lugn utveckling. Inget stort att rapportera om och portföljerna har hittat den gröna sidan igen. Tomra verkar ha gått på en smäll som jag inte hört något om, har dock stor tro på sällskapet och kanske det ska ökas id etta sällskap på tisdag när lönen kommer in på kontot. 

Kul att se att det bara var 3/25 aktier som hamnade på rött denna vecka.

Veckans raket 🚀: Kindred +6.90% (+385,-)

Veckans el-scooter 📉: Tomra -11.33% (-299,-)

Aktieportföljen

Fondportföljen

+ ,-
1.53 %)
+ ,-
(2.00 %)

Privatekonomi i veckan

Jag lyckades i vecka 1 av oktober att inte använda mer än 5.000,-, något som för mig personligen är ett stort steg. Vecka 2 av oktober ser ännu bättre ut och som det är just nu så kommer jag inte passera 4.000,- denna vecka. För många kan detta låta sjuk, men för mig är detta otroligt lågt, hehe

Hur gick din ekonomivecka?