Vem är aktiesvorsken?

5 Januari, 2019

Skrivet av AktieSVorsken

Det tog en stund innan jag bestämde mig för att starta denna blogg. Har länge tänkt på det, men inte helt fått fingret ut och ner på tangentbordet. Har en stund följt med på Twitter där det finns många duktiga profiler som jag läser allt av vad dem skriver.

Men varför startar jag då en blogg?

Ja, det kan man egentligen undra. För min egen del tänkte jag att det räckte med att bara läsa, se och lära av dem andra som var aktiva på Twitter och andra sociala medier när det kommer till aktier och sparande. Dock insåg jag en dag att en blogg behöver inte bara betyda att jag ska skriva för att lära ut en massa, har något att säga till folk som är intressant eller förändrar deras vardag. Jag startar denna blogg för mig själv, lite som en dagbok för att hålla mig själv i skinnet och utvecklas. Ingen vill göra bort sig ”offentligt” och då tänker jag att en dagbok om vi kallar det för det passar bra.

Vem är Aktiesvorsken?

Jag är en man som passerat 30 år, men aldrig helt har tagit tag i det här med att spara pengar och tänka längre än nästa dag. Jag är svensk, men bor och har bott i Norge ganska många år. Jag har i ganska många år varit det en norrman skulle kalla för ”partysvensk”, men efter ett par år var det dags för mig att studera och ta tag i livet. Utbildning inom marknadsföring på bachelornivå, men gymnasieutbildning som kock. Inte helt den vanligaste av blandningar, men det är mig. 

Namnet Svorsken kommer av att det ofta kallas att man pratar ”svorsk” när man är svensk, men blandar in norska ord som man fort gör efter ett par år i detta land. 

Vad håller jag på med?

Jag är en man som inte behöver sova speciellt mycket. Tjejen hatar att jag på lördagar ställer klockan på 09.00 då jag känner att jag sovit klart och vill göra något med den nya dagen. Väldigt aktiv med flera olika arbeten och uppdrag som genererar inkomst.

Jobbar med sälj, så om du följer med vidare kommer du se att jag har en otroligt liten garanterad lön varje månad (9.666,- efter skatt), men att min provision förhoppningsvis är ganska hög. Jag är duktig på det jag gör och jag trivs mycket bra med arbetet jag har just nu. Lönen jag tjänar, samman med att jag är konsulent på sidan av jobbet samt fotbollsdomare har gett mig en möjlighet att spara en del med pengar på kort tid. 

Personligen gillar jag egentligen att träna, men har sedan jag träffade min flickvän blivit ”sambofet” och behöver göra något med detta. Du kan läsa om ett av mina mål för 2019 här där det innebär att jag ska ta tag i mitt fysiska jag.

Varför ska du läsa min blogg?

Som tidigare nämnt kommer antagligen inte detta bli en ekonomisk blogg där du kommer lära dig en massa om att spara pengar och finna strategier för placeringar i aktier. Men det du kommer få av mig är 100% transparens när det kommer till mina tankar, min inkomst och utgifter samt hur det går för mig personligen med målet om att snart köpa mig en lägenhet.

Jag kommer givetvis inte sluta skriva denna blogg efter att lägenheten är köpt, det är då det riktiga jobbet startar och man verkligen får visa sig själv hur ekonomisk man kan vara. Jag vill att du som läser ska kunna läsa med ett leende på läpparna, kanske känna igen dig lite i vissa situationer och förhoppningsvis vara både enig också också helt oenig i det jag skriver. Jag vill att du kommenterar, både ris och ros. Jag vill att du hjälper mig om jag är fel ute, eller om jag skriver något som jag inte borde skriva. 

Jag har som sagt bloggen för mig själv, för att lära. Jag vill att vi samman lär av varandra!

Välkommen till min ekonomiska värld!